16:00-19:00

ساعات کاری ما شنبه - چهارشنبه به غیر از ایام تعطیل

021-26721416

برای تعیین وقت تماس بگیرید

شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق

استانداردهای اخلاقی و اخلاقی بالا.

24
سپتامبر
0
نظر
اشتراک

سوال اصلی این است که آیا زن بعد از طلاق از شوهر می‌تواند از او ارث ببرد؟

پاسخ به سوال

پاسخ این سوال در ماده ۹۴۳ قانون مدنی آمده است. بر اساس این ماده:

“اگر شوهر، زن خود را به طلاق رجعی مطلقه کند، هر یک از آن‌ها که قبل از انقضای عده بمیرد، دیگری از او ارث می‌برد. لیکن اگر فوت یکی از آن‌ها بعد از انقضای عده بوده یا طلاق بائن باشد، از یکدیگر ارث نمی‌برند.”

توضیح ماده

در توضیح این ماده باید گفت که طلاق میان زوجین می‌تواند از نوع طلاق بائن یا طلاق رجعی باشد:

1. طلاق بائن: در این نوع طلاق، مرد و زن پس از طلاق به‌صورت کامل از هم جدا می‌شوند و امکان رجوع و برگشت از طلاق وجود ندارد.

2. طلاق رجعی: در این نوع طلاق، مرد می‌تواند در مدت عده طلاق رجعی به زن رجوع کند. در این حالت، بدون نیاز به خواندن عقد ازدواج مجدد، آن‌ها می‌توانند زندگی مشترک را ادامه دهند.

از آن جهت که بر اساس قانون، مطلقه رجعیه (یعنی خانمی که با طلاق رجعی از همسرش جدا شده است) نوعا در حکم زن است، از حقوق زن که در قانون مدنی مقرر شده، برخوردار خواهد بود. ارث بردن یکی از این حقوق است.

شرایط ارث بردن زن

به عبارت دیگر، در شرایطی که زن و شوهر با طلاق رجعی از هم جدا شده باشند و شوهر در طول مدت عده طلاق رجعی (سه ماه پس از طلاق) فوت کرده باشد، زن می‌تواند از ارث وی برخوردار باشد. ولی در صورتی‌که طلاق از نوع طلاق بائن باشد یا اینکه فوت مرد پس از سپری شدن عده طلاق زن رخ داده باشد، دریافت سهم‌الارث زن پس از طلاق منتفی خواهد بود.

تماس با ما

مشاوره رایگان

درباره شرکت ما

با این حال، آنچه ما را متمایز می کند، سطح استثنایی خدمات ما است.

جستجو در مقالات

آخرین مقالات ما

28
سپتامبر
28
سپتامبر

دسته بندی مقالات