در پایان قرارداد اجاره، مالک میبایست مبلغ رهن (قرض الحسنه یا ودیعه) را تمام و کمال به مستاجر تحویل دهد. با این حال، در برخی مواقع به دلیل بالا بودن مبلغ یا مشکلات مالی مالک، او از پرداخت به موقع مبلغ رهن خودداری میکند.
شرایط مطالبه جریمه دیرکرد
اگر در قرارداد اولیه اجاره، خسارتی بابت تاخیر در بازپرداخت رهن (ودیعه یا قرض الحسنه) پیشبینی شده باشد، مستاجر میتواند بر اساس ماده ۲۳۰ قانون مدنی خسارات وارد شده به خود را به دلیل عدم پرداخت به موقع مبلغ ودیعه از سوی مالک، مطابق با همان بند از قرارداد، مطالبه و وصول کند. این خسارت باید در حد توافقات اولیه باشد و نه کمتر و نه بیشتر.
راهکار قانونی
توصیه میشود اگر در پایان قرارداد، مستاجر تصمیم به تخلیه ملک دارد و با هماهنگی مالک برای تحویل ملک اقدام میکند، اما مالک همکاری لازم جهت بازپرداخت رهن را انجام نمیدهد، مستاجر باید از طریق روال قانونی پیش برود تا حقوق خود را دریافت کند.
در بسیاری از موارد، افراد به دلیل تلافی یا لجبازی اقداماتی انجام میدهند که از نظر قانونی ایراد دارد و ممکن است حقوق دیگران را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، در صورت بروز اختلاف در روابط مالک و مستاجر، خودسرانه عمل نکرده و برای طی مراحل قانونی حتماً با یک وکیل مشاوره داشته باشید.